33,00 RON

MICUL ATELIER - PEISAJE IN ACUARELA

Cantitate

MICUL ATELIER - PEISAJE IN ACUARELA

Peisaje in acuarela, prezinta titlul unei carti educationale scrisa de Bráda Tibor pentru incepatori, insa poate fi folosita cu brio de catre toata lumea. Prin parcurgerea lecturii din aceasta carte, indiferent de audienta, ajung sa isi imbunatateasca vizibil abilitatile de modelare a diverselor forme.

Toate abilitatile deprinse din aceasta lectura te vor transforma intr-un artist foarte priceput. iti va spori increderea in fortele proprii, va creste motricitatea, incredrea in sine si nu in ultimul rand, motivatia de a duce la bun sfarsit un proiect realizat prin folosirea propriei imaginatii, realizat prin abilitatea desprinsa si multe alte beneficii care vin cu aceasta.

Dintre toate tehnicile picturii, acuarela are privilegiul de a capta in tesatura ei albul hartiei. Adica acel gol magic, acel loc neatins prin care, asemeni baltilor din pavaj, vedem infinitul.” (Dr. Ramona Novicov, critic de arta)

In aceasta carte sunt prezentate etapele nasterii unui peisaj in acuarela. Cartea este conceputa in trei parti: prima ne prezinta cateva etape importante din istoria europeana a picturii in acuarela, in partea a doua autorul ne dezvaluie secretele profesionale ale picturii de peisaj in acuarela, prezentand pas cu pas etapele procesului de creatie, adica geneza unor tablouri, iar in partea a treia se face analiza lucrarilor. 

Iubitorii acestui gen de pictura sunt informati care sunt materialele si instrumentele necesare - hartie, pensule, culori, mape, sevalete - fiind sfatuiti cum sa si le aleaga, urmand sa fie introdusi apoi, treptat, in tainele etapelor ce alcatuiesc procesul de creatie, incheind cu evaluarea lucrarii realizate.

Asa cum spuneam, cititul are pe de alta parte o sumedenie de alte beneficii, cel mai important fiind sporirea bagajului de cunostinte, indiferent de natural or, odata asimilate prin citit nu fac decat sa ne sporeasca abilitatile, iar aceste cunostinte, ulterior ne permit sa modelam lucruri, sa le amestecam, sa creem in final lucruri impresionante.

De asemenea, cititul dezvolta creierul si il ajuta sa se pastreze activ, efectele cititului constant sunt aclamate si din punct de vedere medical, combate si previne aparitia bolii Alzheimer, etc.

O minte antrenata prin citit nu poate fi decat un lucru benefic pentru noi ca indivizi si ca si societate.

Cititul este minunat, practicat cu regularitate …

Caracteristici:

Cum se realizeaza un peisaj in acuarela?

Cum se imortalizeaza o experienta vizuala unica, integratoare?

Care sunt conditiile interne si externe ale procesului de creatie?

Cu siguranta, toti cei interesati de pictura de peisaj isi pun aceste intrebari. Aceasta carte nu doar raspunde intrebarilor de mai sus, ci si dezvaluie o conceptie si continutul ei estetic, prezentand etapele nasterii unui peisaj in acuarela - cu alte cuvinte, valorile uman-estetice ale viitoarei opere.

Continutul nu se poate separa de forma; de fapt, se poate, dar atunci nu vom obtine o opera de arta demna de acest nume, ci un obiect artizanal deghizat in opera de arta. Pentru relevarea continutului, se impune clarificarea unor probleme teoretice.

Aceste aspecte conceptuale sunt legate de experiente concrete, de rezolvarea unor probleme reale cu privire la imagini.

Bráda Tibor
2 Produse

S-ar putea sa-ti placa

Aceeasi categorie