33,00 RON

 BAZELE ANATOMIEI ARTISTICE

Cantitate

 BAZELE ANATOMIEI ARTISTICE

Bazele anatomiei artistice prezinta titlul unei carti educationale scrisa de Kőnig Frigyes pentru incepatori, insa poate fi folosita cu brio de catre toata lumea. Prin parcurgerea lecturii din aceasta carte, indiferent de audienta, ajung sa isi imbunatateasca vizibil abilitatile de modelare a diverselor forme.

Toate abilitatile deprinse din aceasta lectura te vor transforma intr-un artist foarte priceput. iti va spori increderea in fortele proprii, va creste motricitatea, incredrea in sine si nu in ultimul rand, motivatia de a duce la bun sfarsit un proiect realizat prin folosirea propriei imaginatii, realizat prin abilitatea desprinsa si multe alte beneficii care vin cu aceasta.

Anatomia artistica se bazeaza pe cunostinte specifice despre organismul uman, ea fiind o stiinta care studiaza structura, functionarea si aspectul corpului uman. Pentru surprinderea in detaliu a corpului uman, in pozitie statica sau in miscare, este necesara cunoasterea amanuntita a anatomiei acestuia, de aceea in aceasta carte sunt descrise, din perspectiva artistului, sistemul osos si cel muscular. Orice studiu incepe cu examinarea in detaliu a diferitelor parti ale corpului, avandu-se la baza cunoasterea scheletului uman.

Cititorilor li se dezvaluie, pas cu pas, tainele realizarii unei lucrari de anatomie artistica: cum se obtine proportia corecta dintre detalii, in ce consta perspectiva, cand este necesara tehnica umbririi, de ce este indicat sa apelam pentru inceput la studiul unor organisme mai simple.

La finalul cartii este atasat un mic dictionar de termeni anatomici, care constituie un real ajutor pentru cei care doresc sa inteleaga si sa se initieze in anatomia artistica.

Cartea profesorului Frigyes König subliniaza, o data in plus, actualitatea nedezmintita a cunoasterii bazelor anatomiei artistice in orice sistem educational de tip umanist (...) nu se poate ajunge la esente, la formule magice, la un limbaj personalizat si epurat stilistic pana la abstractie, deci pana la limita lui materiala, daca mecanismele interioare ale formei nu sunt perfect stapanite.

Lectiile de anatomie artistica continua sa fie un mijloc privilegiat de a patrunde si de a intelege cum functioneaza aceasta capodopera a naturii care este corpul uman. Este una dintre ideile majore pentru care pledeaza convingator si paginile cartii pe care tocmai o deschideti. (Dr. Ramona Novicov, critic de arta)

Cititul are pe de alta parte o sumedenie de alte beneficii, cel mai important fiind sporirea bagajului de cunostinte, indiferent de natural or, odata asimilate prin citit nu fac decat sa ne sporeasca abilitatile, iar aceste cunostinte, ulterior ne permit sa modelam lucruri, sa le amestecam, sa creem in final lucruri impresionante.

De asemenea, cititul dezvolta creierul si il ajuta sa se pastreze activ, efectele cititului constant sunt aclamate si din punct de vedere medical, combate si previne aparitia bolii Alzheimer, etc.

O minte antrenata prin citit nu poate fi decat un lucru benefic pentru noi ca indivizi si ca si societate.

Cititul este minunat, practicat cu regularitate …

Kőnig Frigyes
2 Produse

S-ar putea sa-ti placa

Aceeasi categorie