33,00 RON

MICUL ATELIER - GHID DE ICONOGRAFIE

Cantitate

MICUL ATELIER - GHID DE ICONOGRAFIE

Iti doresti sa deprinzi tainele din spatele picturii de icoane? In aceasta carte vei gasi toate informatiile necesare realizarii icoanelor cu care sa te mandresti.

Prin aceasta rasfoire veti putea invata despre rolul luminii sau al cromaticii, perspectiva inversa, cum se poleiesc icoanele, ce amestecuri se pot folosi si cum, ce materiale sunt indicate

Cartea de fata, Ghid de iconografie, se adreseaza atat incepatorilor dar si celor care doresc sa aprofundeze si sa isi certifice faptul ca folosesc corect tehnicile necesare realizarii icoaanelor traditionale.

Iubitorii acestui gen de pictura sunt informati care sunt materialele si instrumentele necesare ne descrie pe inteles etape si materiale dintre care putem enumera, rolul icoanelor in viata noastra , baza teologica a iconografiei, reprezentarea icoanelor si tipuri de icoane, tipuri de icoane, despre lumina, aur si perspectiva inversa, lumea cromatica a icoanelor, culorile de pamant, etc, fiind sfatuiti cum sa si le aleaga, urmand sa fie introdusi apoi, treptat, in tainele etapelor ce alcatuiesc procesul de creatie, incheind cu evaluarea lucrarii realizate.

Asa cum spuneam, cititul are pe de alta parte o sumedenie de alte beneficii, cel mai important fiind sporirea bagajului de cunostinte, indiferent de natural or, odata asimilate prin citit nu fac decat sa ne sporeasca abilitatile, iar aceste cunostinte, ulterior ne permit sa modelam lucruri, sa le amestecam, sa creem in final lucruri impresionante.

De asemenea, cititul dezvolta creierul si il ajuta sa se pastreze activ, efectele cititului constant sunt aclamate si din punct de vedere medical, combate si previne aparitia bolii Alzheimer, etc.

O minte antrenata prin citit nu poate fi decat un lucru benefic pentru noi ca indivizi si ca si societate.

Cititul este minunat, practicat cu regularitate …

Caracteristici detaliate in carte:

Culorile divine 

Tehnici de poleire 

Tehnica serlacului 

Amestec pe baza apoasa 

Poleirea cu bolus 

Culorile si combinarea lor 

Pigmentii 

Combinarea culorilor 

Materiale si accesorii 

Panoul de lemn 

Cleiul si pânza 

Grundul 

Pensula si utilizarea pensulei 

Pictarea icoanei 

Pregatirile pentru pictare 

Emulsia de ou (concentrat) 

Pictarea 

Pantocrator

Analiza picturilor

9786068527192

S-ar putea sa-ti placa

Aceeasi categorie